Slujire arhierească la biserica „Sfântul Vasile-Victoria”, București

Sute de credincioși bucureșteni au venit astăzi, 14 septembrie 2014, la biserica „Sfântul Vasile-Victoria” să se închine la cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și la moaștele Cuviosului Irodion de la Lainici. După ce aseară au participat la procesiunea „Calea Sfintei Cruci, scară către Cer!”, astăzi oamenii au așteptat din nou la un rând care se întindea pe câteva zeci de metri de-a lungul Căii Victoriei.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

„O părticică din Sfânta Cruce, prin rânduiala lui Dumnezeu, a ajuns și aici în București la această Sfântă Biserică. Ceea ce pentru noi este cel mai prețios relicvariu este o părticică din Sfânta și Dumnezeiasca Cruce a Mântuitorului. Toți cei ce ați venit și v-ați închinat cu evlavie și v-ați rostit înaintea lui Dumnezeu rugăciunile prin semnul sfintei cruci și v-ați spus necazurile dvs. aveți nădejde să primiți dezlegare și binecuvântare”, a spus Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, potrivit Radio TRINITAS.

Moaștele Sfântului Cuvios Irodion s-au întors în această după-amiază la Mănăstirea Lainici. Un fragment, însă, a fost dăruit bisericii „Sfântul Vasile Victoria” și va rămâne definitiv în locașul de cult bucureștean.

Comentarii Facebook


Știri recente