Slujire arhierească la biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Ratuș

La 7 septembrie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Ratuș, comuna Drăsliceni, raionul Criuleni, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Înaltpreasfinția Sa, în predica sa, s-a referit la Evanghelia din Duminica a XIII după Rusalii. După ce a expus și a comentat Pilda lucrătorilor răi, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru, între altele, a spus: „Fiecare vom da seama de faptul ce fel de lucrători am fost. Iar în via Domnului suntem chemați să lucrăm cu timp și fără timp. Roadele cele bune să fie roadele credinței noastre fierbinte, roadele muncii noastre cinstite, roadele milosteniei dezinteresate, roadele nădejdii neclintite și a dragostei nețărmuite față de Dumnezeu și față de semenii noștri”.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a oficiat slujba de sfințire a pietrei de temelie a noii bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva”. La slujba de sfințire a participat și PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului și părintele arhimandrit Andrei Caramalău, starețul Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei” din Durlești.

După slujba de sfințire, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a înmânat mai multe distincții bisericești ale Mitropoliei Basarabiei, creștinilor din Ratuș, care s-au evidențiat în viața duhovnicească a parohiei „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Ratuș. Printre cei gratificați de ÎPS Petru a fost și primarul comunii Drăsliceni, Petru Buzu.

Înaltpreasfințitul Petru a mulțumit părintelui Ioan pentru misiunea rodnică desfășura, îndemnând pe creștini să fie alături de părintele în lucrarea, deloc ușoară, de ridicare a noului sfânt locaș. Între altele, ÎPS Petru a spus: „Dumnezeu pe toți ne îndeamnă să ajutăm biserica, să fim ctitori, dar nu toți aud acest îndemn. Ferice de cei cate aud îndemnul lui Dumnezeu de a deveni ctitori și răspund acestui îndemn”.

Părintele Ioan a mulțumit ierarhilor Mitropoliei Basarabiei pentru prezență și binecuvântare arhierească, creștinilor pentru sprijin, soborului de preoți pentru slujbă și a rugat pe Bunul Dumnezeu și pe Cuvioasa Parascheva să-i trimită creștini cu inimă darnică, pentru a ridica sfântul locaș, unde se va aduce slavă lui Dumnezeu, invitând pe toți cei prezenți la o agapă frățească oferită cu multă dragoste.

Comentarii Facebook


Știri recente