Slujire arhierească la Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Duminica Sfinților Români, 03 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la Biserica Eroilor Martiri din Decembrie 1989, Protoieria Sector 4 Capitală.

Să fim întotdeauna în permanentă legătură cu această biserică care s-a rugat pentru poporul român în vremuri bune și în vremuri mai puțin bune, în timpuri de pace și în timpuri grele, de răscruce, așa cum adeseori a cunoscut acest pământ. Biserica și sfinții români au ținut și mai țin acest neam. Dacă am rămas aici și dacă ne aflăm încă cinstitori de Dumnezeu și închinători într-o biserică cum este și aceasta, se datorează și sfinților români pe care îi prăznuim astăzi, a îndemnat Preasfinția Sa.

La slujba săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul au participat numeroși credincioși din apropiere, dar și din zone mai îndepărtate ale orașului.

La final, părintele paroh Marius Lăcătușu i-a oferit ierarhului o icoană cu chipul Sfinților Epictet și Astion, ocrotitori ai locașului de pe Calea Șerban Vodă, din partea parohiei și a Asociației pentru Cinstirea Eroilor Martiri ai Revoluției din Decembrie 1989.

Comentarii Facebook


Știri recente