Slujire arhierească la biserica Domniţa Bălaşa din București

În ziua praznicului Schimbării la Faţă a Mântuitorului Hristos( 06 august 2016), Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar Patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica Domniţa Bălaşa din București (Paraclis Patriarhal).

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre importanţa acestei sărbători. Totodată, Preasfințitul Părinte  a amintit şi de alte evenimente din istorie asemănătoare cu minunea petrecută pe muntele Taborului. Preasfinția Sa a făcut referire la momentul în care Moise a coborât din Muntele Sinai, cu cele două table ale legii având „fața strălucitoare fiindcă grăise Dumnezeu cu el” (Ieșire cap 34, 29-35), arătând că lumina aceasta nu era din interior, ci de la Duhul Sfânt.

În cazul Mântuitorului Hristos lucrurile sunt diferite, Lumina era din interiorul fiinţei Sale această arătând calitatea Sa de Dumnezeu adevărat, care împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt au creat Lumina, a spus Preasfinția Sa.

Biserica Ortodoxă sărbătorește, în fiecare an, la 06 august Schimbarea la Față a Domnului. Această sărbătoare este numită în popor și Preobrajenia sau Probojenia și rememorează momentul schimbării minunate la față a Domnului, în Muntele Taborului, în fața ucenicilor Săi, Petru, Ioan și Iacov.

Comentarii Facebook


Știri recente