Slujire arhierească la Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Coșcalia, raionul Căușeni din Republica Moldova

La 9 septembrie, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Coșcalia, raionul Căușeni, informează mitropoliabasarabiei.md.

În cuvântul de învățătură rostit în fața creștinilor din Coșcalia, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru, printre altele, a spus: „Este o bucurie să mă aflu aici, în satul dumneavoastră. Sunt aici pentru prima dată. Am ținut foarte mult să ajung la Coșcalia, în acest sat de gospodari, pentru că știu că aveți un preot harnic care desfășoară o bogată activitate socială. De aceea, astăzi i-am și acordat două distincții bisericești pe care le merită și care reprezintă o recompensă pentru ceea ce face, dar și o încurajare pentru alte proiecte pe care le va desfășura spre întărirea vieții religioase din această parohie și spre slava Bisericii lui Hristos”.

Apreciind activitatea socială fructuoasă a părintelui Andrei, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei l-a gratificat cu două distincții bisericești: „Bedernița” și „Crucea cu pietre scumpe”. Pentru contribuție deosebite în revigorarea vieții religioase, Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru le-a acordat distincții bisericești la 11 creștini.

Comentarii Facebook


Știri recente