Slujire arhierească în satul Floriţoaia Veche

Duminică, 9 noiembrie, Preasfinţitul Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie ” din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni (preot slujitor, consilier mitropolitan Adrian Agapi).

După Sfânta Liturghie, PS Antonie s-a referit la textul Evangheliei din Duminica a XXIV-a după Rusalii, menţionând că „toată vindecarea ne vine de la Dumnezeu”. „Medicii sunt instrumente prin care lucrează Dumnezeu. Şi înainte de a merge la medic, trebuie mai întâi să ne rugăm la Dumnezeu, ca Bunul Dumnezeu să lumineze pe medic, ca să ne pună diagnoza corectă şi apoi să ne prescrie tratamentul”, a specificat PS Antonie.

Preasfinţia Sa a chemat la pace şi înţelegere, îndemnând pe toţi să înlăture duhul tulburării, care aduce daune comunităţii din Floriţoaia Veche. După Sfânta Slujbă a fost înălţat un Te-Deum pentru sănătatea locuitorilor din satul Floriţoaia Veche, după care părintele Adrian a mulţumit PS Antonie vizită şi pentru binecuvântare arhierească, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Biserica din sat a fost construită în a doua jumătate a secolului XIX. În anul 1961 autorităţile sovietice au transformat sfântul locaş în depozit pentru chimicale. Lucrările de reconstrucţie a bisericii au început în anii 90’ ai secolului XX şi au fost coordonate de părintele Constantin Ciugureanu.

În drum spre Chişinău, PS Antonie a vizitat biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Dănuţeni, Ungheni (preot paroh protoiereu Vladimir Eşanu), unde PS Antonie a stat de vorbă cu un grup de credincioşi.

Un alt sfânt locaş vizitat de PS Antonie, în drum spre Chişinău, a fost biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Călăraşi (preot paroh Dumitru Rusu), unde părintele paroh i-a vorbit ierarhului Mitropoliei Basarabiei despre activitatea sa pastorală şi misionară.

PS Antonie a avut o întâlnire şi cu părintele Andrei Cojocaru, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae şi Sfântul Alexandru Nevschi” din Călăraşi.

Comentarii Facebook


Știri recente