Slujire arhierească în parohia Villanueva de la Cañada

În Duminica după Botezul Domnului (11 ianuarie 2015), Preasfințitul Timotei, Episcop Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, s-a aflat în vizită canonică în Parohia „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Villanueva de la Cañada, Protopopiatul Comunității de Madrid, ocazie cu care a săvârșit Sfânta Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului pentru cei doi români căzuți în Majadajonda, Mota Ioan și Vasile Marin, în timpul Războiului civil din Spania, la care au participat români veniți din Romania, Franța și Germania, precum și reprezentanți ai Fundației George Manu.

În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre cum putem să-L cunoaștem pe Dumnezeu prin pocăință, care nu estede o zi, ci este un proces duhovnicesc, în lumina necreată a lui Dumnezeu.

La Sfânta Liturghie a asistat și Don Luis Partida Brunete, primarul localității Villanueva de la Cañada, care a fost însoțit de cinci consilieri ai Primăriei, cu care ierarhul a discutat despre posibilitatea concesionării unui teren în vederea construirii bisericii parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente