Slujire arhierească în parohia Timișoara-Mehala

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a slujit în duminica după Botezul Domnului, la 12 ianuarie 2014, în parohia Timișoara-Mehala. Ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și de numeroși credincioși ai parohiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Andrei Lehaci, parohul bisericii care a evidențiat învățăturile din pericopa evanghelică de la Matei 4, 12-17 care relatează începutul propovăduirii Domnului al cărui mesaj central îl reprezintă pocăința. Întoarcerea către Dumnezeu prin credința în Domnul Hristos, cel care a împăcat pe om cu Dumnezeu Tatăl prin jertfa sa de bună voie pe Cruce, reprezintă tezaurul creștinilor fără de care nimeni nu se poate mântui. De aceea, Biserica ne pune în atenție în această duminică pocăința, prin schimbarea minții, pentru a restabilii legătura omului cu Dumnezeu. La momentul potrivit din slujbă foarte mulți credincioși și copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

La finalul slujbei, potrivit mitropolia-banatului.ro, Preasfinția Sa a transmis celor prezenți, binecuvântarea și gândurile de bine ale Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului. Biserica face parte din cartierul timișorean Mehala, care este atestat documentar din anul 1723. Piatra de temelie a actualei biserici a fost pusă la 4 octombrie 1925 de către vrednicul de pomenire episcop Grigorie Comșa al Aradului, în prezența Regelui Carol al II-lea. De-a lungul timpului biserica a suferit mai multe modificări, în acest an dorindu-se demararea lucrărilor de restaurare, atât în interior, cât și în exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente