Slujire arhierească în Parohia Timișoara-Fratelia

În Duminica Vameșului și a Fariseului Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei Timișoara-Fratelia, din protopopiatul Timișoara I, informează mitropolia-banatului.ro

Ierarhul, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, în prezența a numeroși enoriași și credincioși timișoreni. Din soborul slujitorilor au făcut parte preoții slujitori ai bisericii, în frunte cu pr. Ioan Bălăngean, consilier la Centrul eparhial și pr. paroh Ioan Drăgănescu, precum și slujitori de la Catedrala mitropolitană.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Ioan Bălăngean, în semn de apreciere pentru deosebita activitate pe tărâm pastoral misionar și administrativ bisericesc, desfășurată de-a lungul celor 17 ani de slujire la Sfântul Altar. În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul a subliniat câteva dintre învățăturile pe care Mântuitorul Hristos ni le pune înainte prin Pilda Vameșului și a Fariseului, acum la început de drum, pe calea nevoinței și a pregătirii duhovnicești pentru întâmpinarea cum se cuvine a Slăvitului praznic al Învierii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente