Slujire arhierească în Parohia suceveană „Sfânta Treime” – Frumoasa

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Sfânta Treime – Frumoasa din Protopopiatul Suceava 2, păstorită de Preotul paroh Tiberiu Bardan, după cum informează doxologia.ro

În cuvântul de învăţătură, ierarhul le-a explicat credincioşilor prezenţi despre importanţa milosteniei: „Sfânta Evanghelie din Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi ne aduce aminte de cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: «întrucât aţi făcut acestea fraţilor mei mai mici, Mie mi-aţi făcut». Sfântul Ioan Gură de Aur afirmă că aşa a rânduit Dumnezeu, ca să existe şi oameni bogaţi, şi oameni săraci, ca bogatul, prin milostenie, să se mântuiască prin sărac, şi săracul să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile primite. Aşa a rânduit Dumnezeu să se păstreze duhul de comuniune între noi, oamenii”.

În cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc şi o hirotonie întru diacon. La finalul slujbei a fost oficiată şi o slujbă de pomenire.

Satul Frumoasa este situat la 5 km de Municipiul Suceava. Biserica parohială Sfânta Treime, construită din cărămidă, a fost târnosită în anul 2002.

Comentarii Facebook


Știri recente