Slujire arhierească în Parohia Sălcioara din Protopopiatul Babadag

În Duminica a IV-a după Rusalii, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sălcioara – fostă 6 Martie – din Protopopiatul Babadag.

În biserica cu hramul „Sf. Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir” Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la sfârșitul acesteia ierarhul instalând ca nou paroh în persoana Părintelui Marius Trucă, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi care au impresionat asistența prin frumusețea cântării corale românești.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre credință, smerenie și dragoste, virtuți alese care au împodobit sufletul sutașului roman din pericopa evanghelică a zilei și pe care se cade să le dobândim cu toții în urcușul nostru către desăvârșire.

A fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestui sfânt locaș zidit între anii 1901-1905 și care recent a fost restaurat integral.

Comentarii Facebook


Știri recente