Slujire arhierească în Parohia Reghin-Iernuţeni

În Duminica a XIV-a după Rusalii, 06 septembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei Reghin-Iernuţeni, Protopopiatul Reghin. Ierarhul va binecuvânta, cu acest prilej, şi noua capelă funerară a parohiei, conform Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

„Prima atestare documentară a fostului sat Iernuțeni, azi cartier al municipiului Reghin, datează din anul 1332 și se află în registrele de dijmă papală care se percepea de la parohii pentru finanțarea cruciadelor. Prima biserică despre care avem date este din anul 1866. Actuala biserică a fost construită în perioada 1985-1995 de către vrednicul de pomenire părintele Chiorean Vasile. În ultimii ani s-au realizat lucrări de reparații la acoperișul bisericii, revopsirea turnurilor și a cupolei, vopsirea exterioară a pereților, precum și pavaj în curtea și în jurul bisericii. În vara anului 2010 au început lucrările la capela mortuară din cimitirul parohiei.Vă invităm să vă alăturați bucuriei noastre participând la acest eveniment important”, a spus părintele paroh Chiorean Claudiu Dorin.

În Duminica a XIV-a după Rusalii la Sfânta Liturghie se va citi pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, capitolul 22 versetele de la 2-14, care ne prezintă Pilda nunții fiului de împărat.

Comentarii Facebook


Știri recente