Slujire arhierească în parohia ortodoxă română din Ávila

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei s-a aflat sâmbătă, 8 noiembrie 2014, în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Întâi Mucenic și Arhidiacon Ștefan” din Ávila, provincia Castilla y León.

Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți, a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia s-a săvârșit și Taina Sfântului Botez pentru micuța Sofia Maria, primul copil al Părintelui diacon Radu Iacob și al doamnei preotese Cristiana Iacob.

Tot în cadrul aceleiași Sfinte Liturghii, Preasfințitul Părinte Timotei a hirotonit întru preot pe diac. Radu Iacob, și întru diacon pe ipodiac. Macarie Bărgăvanu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre importanța săvârșirii Tainei Sfântului Botez copiilor, aceasta fiind o modalitate prin care părinții și nașii transmit mai departe credința lor noului botezat. De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat rolul deosebit al duhovnicului și faptul paradoxal că Dumnezeu mântuiește păcătoșii prin păcătoși.

La final, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, părintele paroh a mulțumit atât Preasfinției Sale pentru frumoasele cuvinte de învățătură, cât și enoriașilor care au luat parte la acest fericit eveniment al parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente