Slujire arhierească în parohia Murighiol

În Duminica a V-a Sfântului și Marelui Post al Paștilor, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sf. Gheorghe” din Parohia Murighiol, Protopopiatul Tulcea, păstorită de către Pr. Ioan Cioșan, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși în frunte cu primarul localității dl. Ivanov Filip, răspunsurile liturgice fiind date de obștea credincioșilor.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a vorbit despre viața și nevoințele Cuv. Maria Egipteanca pomenită în această duminică, tălmăcind apoi înțelesurile duhovnicești ale pericopei Evanghelice a zilei – cererea fiilor lui Zevedei și vestirea patimilor Domnului.

„Să luăm ca exemplu bun pe Maria Egipteanca care prin pocăință, prin lacrimi și prin înfrânare s-a curățit de viața păcătoasă avută înainte de convertire și în același timp să fim cu luare aminte la ceea ce cerem de la Dumnezeu în rugăciunile noastre, spre a ne fi de folos sufletesc și trupesc ” a spus Preasfinția Sa.

Construită între anii 1878-1883 biserica din Murighiol a fost împodobită în anii din urmă cu o frumoasă pictură bizantină fiind sfințită de către Preasfinția Sa Visarion la 19 octombrie 2008.

Într-o Evanghelie veche se află însemnată vizita la această biserică în data de 17 septembrie 1974 a patriarhului Justinian Marina însoțit de mitropolitul de atunci al Olteniei, Teoctist Arăpaș, de arhiepiscopul Antim Nica al Dunării de Jos, de arhiereul vicar Gherasim Constănțeanul și de profesorul D. Dogaru președintele Departamentului Cultelor aflați în vizită în Deltă.

În aceeași duminică seara Preasfinția Sa a săvârșit Vecernia misionară în biserica „Sf. Grigorie Luminătorul” din Tulcea, participând la un concert susținut de corala Seminarului Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea.

Comentarii Facebook


Știri recente