Slujire arhierească în Parohia Lisnău

Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a oficiat duminică, 28 februarie 2016, Sfânta Liturghie în Biserica Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Lisnău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Făcând referire la pericopa evanghelică Întoarcerii Fiului Risipitor, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat: „Pe fondul ascezei spirituale fiul şi-a venit în fire rostind o rugăciune ad-hoc: «Tată am greșit la Cer și înaintea ta» iar tatăl cu iubirea de părinte îi dă haina cea bună, inel (simbolul autorității şi comuniunii cu Dumnezeu), şi încălțăminte (simbolul omului liber). Întoarcerea și căința sunt sancționate cu iertarea imediată oferită de tatăl. Fiul cel mare, plin de răutate, a risipit iubirea necondiționată a tatălui, fiul cel mic, prin rugăciune și căință, din fiu al pierzării capătă strălucirea de dinainte și devine fiu al luminii”.

Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1913. Între anii 1994-2009 au avut loc mai multe lucrări de reabilitare.

Comentarii Facebook


Știri recente