Slujire arhierească în parohia Hotarele II, protoieria Herești

În Duminica a IV-a din Postul Mare (a Sf. Ioan Scărarul), a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru credincioșii Parohiei Hotarele II, Protoieria Herăști, deoarece și-au primit arhipăstorul. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în Biserica „Sfinții Arh. Mihail și Gavriil” din localitate.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Chiriarhul a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării fiului lunatic, subliniind rolul credinței în împlinirea rugăciunii și în dobândirea mântuirii. Credința, a arătat Preasfinția Sa, este lucrarea harului lui Dumnezeu care produce în omul căzut starea de mântuire, iar rugăciunea, ca realitate interioară și specifică omului, este exersarea dialogului cu Dumnezeu pentru a ajunge la curăție, stadiu obligatoriu pentru sălășluirea Duhului Sfânt în suflet. De asemenea, Episcopul Giurgiului a vorbit celor prezenți și despre viața plină de sfințenie a Sfântului Ioan Scărarul sau Sinaitul și despre binecunoscuta sa lucrare numită „Scara”, care este un îndrumar sau un pedagog al căutătorului mistic, ea arătând sufletului calea spre cer. Lucrarea este un ghid în urmarea unei vieți închinate întru totul lui Dumnezeu, a încheiat Chiriarhul.

La final, credincioșii prezenți au primit ultimul număr al Revistei eparhiale și icoane care reproduc pictura Părintelui Arsenie Boca.

Comentarii Facebook


Știri recente