Slujire arhierească în Parohia Folea

Credincioşii parohiei timişene Folea, din Protopopiatul Deta, au îmbrăcat duminică, 04 octombrie 2015, straie de sărbătoare. Aceştia au primit vizita Înalpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului care a oficiat cu acest prilej Sfânta Litughie şi slujba de binecuvântare a lucrărilor de pictură şi de renovare întreprinse la vechea biserica parohială cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, ridicată în anul 1925.

Potrivit tradiţiei, Chiriarhul a fost întâmpinat de zeci de localnici, reprezentanţi ai autorităţilor locale, şi credincioşi din parohiile învecinate şi din Timişoara, alături de un sobor numeros de slujitori, format din preoţi şi diaconi de la Catedrala mitropolitană din Timişoara şi de la alte parohii din cuprinsul eparhiei, condus de pr. Ioan Prisăcean, Protopopul Detei.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la sfântul locaş prin râvna şi osteneala preotului paroh Ioan Sălvan, cu sprijinul şi ajutorul enoriaşilor săi. În semn de apreciere pentru eforturile depuse în lucrarea de renovare şi consolidare a bisericii, Înaltpreasfinţia Sa i-a acordat părintelui paroh distincţia de iconom.

„În cuvântul de învăţătură rostit, Chiriarhul a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia duhovnicească a zilei de astăzi pentru Biserica cea luptătoare a lui Hristos din această parte de ţară. În acest sens, Înaltpreasfinţia Sa a arătat că munca şi dragostea credincioşilor din Folea nu vor rămâne nerăsplătite înaintea lui Dumnezeu, iar sfinţii ce străjuiesc de acum înainte pe zidurile sfintei biserici vor fi neîncetaţi mijlocitori către tronul Preasfintei Treimi, împreună cu Maica Domnului, pentru toţi cei care vor intra şi se vor ruga în acest loc binecuvântat”, a precizat George Giurgiu, Redactor Ştiri Ziarul Lumina.

În final, soborul credincioşilor şi al slujitorilor au înconjurat sfântul locaş, iar toţi credincioşii au primit binecuvântare pentru a se închina în Sfântul Altar.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi din parohia Timişoara-Cetate.

Comentarii Facebook


Știri recente