Slujire arhierească în parohia din Offenbach

Preoţii români din Protoieria Germaniei de Centru-Vest şi credincioşii români ai parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Offenbach au primit vizita pastorală a Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord cu ocazia convocării şedinţei protopopiale şi a Sărbătorii Întâmpinării Domnului.

La convocarea Preacucernicului Părinte Ştefan Anghel, protoiereul desemnat pentru protoieria Germaniei de Centru-Vest, preoţii români din landurile Hessen, Rheinland-Pfalz şi Saarland au participat în seara de duminică, 1 februarie, la şedinţa protopopială, organizată în parohia din Offenbach, potrivit mitropolia-ro.de.

Întâlnirea regională a fost precedată de săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim şi un sobor de opt preoţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, care au făcut biserica neîncăpătoare. Apoi, preoţii au participat la şedinţa protopopială prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, unde care s-au discutat probleme de ordin organizatoric şi duhovnicesc.

Părintele Protopop Ştefan Anghel a prezentat activitatea parohiei româneşti din Offenbach, care împlineşte anul acesta 40 de ani de activitate şi va primi anul acesta „Premiul pentru Integrare”, oferit de primăria oraşului multicultural, pentru merite în ajutorarea acordată spre integrarea celor de alte naţionalităţi în societatea germană.

Luni dimineaţa, Sfânta Liturghie săvârşită cu ocazia Praznicului Împărătesc al Întâmpinării Domnului a fost precedată de slujba de trecere la ortodoxie a creştinului Nicco Lorenz, fiu duhovnicesc al parohiei de mai mulţi ani. Credincioşii au participat apoi la Sfânta Liturghie săvârşită de ÎPS Serafim.

Comentarii Facebook


Știri recente