Slujire arhierească în Parohia Crovu, Protoieria Mihăilești

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, 26 ianuarie 2014, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în biserica Parohiei Crovu, Protoieria Mihăilești, unde a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

Credincioșii prezenți s-au putut închina la fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu. În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a vorbit despre întâlnirea dintre Mântuitorul Hristos și Vameșul Zaheu. Acesta, a arătat Preasfinția Sa, a reușit să se desprindă de avuția nedreaptă, prin convertirea bruscă, atașându-se îndată lui Hristos și învățăturii Lui. Astfel, Zaheu cel mic de statură se dovedește a fi mare la suflet, capabil să renunțe la jumătate din avuția sa, pe care se hotărăște să o împartă săracilor și, în plus, să restituie împătrit, așa cum prevedea Legea Veche. Acest gest a reprezentat o căință sinceră și deplină a lui Zaheu, o convertire totală, o reîntoarcere de pe drumul păcatului la o nouă viață în Hristos, intrând în comuniunea ucenicilor Mântuitorului.

În cadrul Sfintei Liturghii, pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a acordat distincția de iconom stavrofor părintelui Cristian Dumitru, parohul bisericii. Totodată, Preasfinția Sa a acordat distincția eparhială „Vrednicia Vlăsceană” domnului Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați, precum și Almanahul bisericesc și o icoană a Sfinților Împărați Constantin și Elena.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Taina a Botezului pentru fiul părintelui Cristian Dumitru. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat frumusețea duhovnicească a Tainei Sfântului Botez.

Toți credincioșii prezenți la acest eveniment important din viața parohiei au primit iconițe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…