Slujire arhierească în parohia Băbășești, Satu Mare

În Duminica a XI-a După Pogorârea Sfântului Duh, 16 august 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, având alături un sobor numeros de preoți, a slujit Sfânta Liturghie arhierească în localitatea Băbășești, județul Satu Mare, Preasfinția Sa fiind fiu al satului.

La finalul slujbei, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat pericopa duminicii, arătând că în Împărăția lui Dumnezeu intră cei care sunt iertători față de semeni, și prin iertare ajungem la asemănarea cu Dumnezeu, care este iubire și iertare.Sfințenia nu este posibilă fără iertare. În Rugăciunea Tatăl Nostru spunem: și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri! Aceasta este balanța iertării: ni se iartă dacă, la rându-ne, iertăm, de aceea înainte de a ne spovedi, ne cerem iertare, prima dată, de la toți și apoi mergem spre Taina Spovedaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…