Slujire arhierească în noua biserică a parohiei Colibași, protopopiatul Herești

În ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în noua biserică a Parohiei Colibași din mun. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu părticele din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care au fost așezate spre închinare într-un loc special amenajat în interiorul sfântului locaș. În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre semnificația duhovnicească a evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului. Prin glasul bătrânului Simeon, a arătat Preasfinția Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt. Acest mare praznic însă nu se referă doar la Taina de veacuri a Vechiului Testament și la împlinirea întâlnirii dreptului Simeon cu Mântuitorul lumii, ci are menirea de a ne arăta locul unde noi Îl putem întâmpina real pe Dumnezeu, și anume în sfânta Biserică și în rugăciune.

Credincioșii prezenți astăzi la Sfânta Liturghie au primit din partea ierarhului lor iconițe cu scena Întâmpinării Domnului.

Construcția noii biserici din localitatea Colibași, jud. Giurgiu, a început în anul 2009, iar în prezent, cu sprijinul autorităților locale și al credincioșilor, sfântul locaș este împodobit cu pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente