Slujire Arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Bolintin Vale

În 26 octombrie 2015, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala cu hramul Adormirea Maicii Domnului din oraşul Bolintin Vale, fiind înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul a subliniat faptul că Sfântul Mare Mucenic Dimitrie prin vitejia și tăria sa în credința lui Hristos a biruit deșertăciunile vremelnice ale acestei lumi, mărturisind chiar până la moartea dreapta credință în Cel care este Biruitorul iadului și al morții și chezașul vieții noastre celei veșnice în Împărăția Cerurilor. Prin faptele sale, a mai amintit Preasfinția Sa, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie devine un model de urmat pentru noi, îndemnându-i pe credincioși să fie împreună lucrători și următori lui Hristos pe calea mântuirii.

La final a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru poetul, dramaturgul şi omul politic Dimitrie Bolintineanu, care îşi doarme somnul de veci în curtea Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Bolintin Vale.

În semn de preţuire, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie a oferit Pr. Ion Şerban, Inspector General Bisericesc şi paroh al bisericii Adormirea Maicii Domnului şi Pr. lect. univ. dr. Nicuşor Beldiman mai multe publicaţii apărute la Editura Episcopiei Giurgiului și la Editura Basilica a Patriarhiei Române, iar credincioşii prezenţi au primit ultimul număr al publicaţiei eparhiale Revista Ortodoxă şi al revistei Familia Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente