Slujire arhierească în Biserica Schitului Sf. Nicolae din mun. Giurgiu

La 13 iulie 2014 Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a V-a după Rusalii, ocazie cu care Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale a Schitului „Sf. Ier. Nicolae” din mun. Giurgiu. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica schitului. De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfintei Mucenițe Ecaterina.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a explicat pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării celor doi demonizați din ținutul Gadarei, cărora le fusese anulată libertatea de către demonii care „locuiau în ei”. Astfel, Preasfinția Sa a subliniat că însușirile diavolului se cunosc din faptele lui manifestate împotriva oamenilor, el fiind dintru început „ucigaș de oameni” și „tatăl minciunii”. Totodată, i-a îndemnat pe numeroșii credinioși prezenți să lupte împotriva diavolului cu îndelungă răbdare, străduindu-se cu credință să-L cheme în rugăciune pe Hristos – Mântuitorul, urmând cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: „Întru toate prin închinăciune și prin rugă cu mulțu­mire, cererile voastre să fie arătate lui Dumnezeu”. (Filipeni 4, 6).

La final, credincioșii prezenți au primit, din partea ierarhului lor, icoane cu chipul Mântuitorului Hristos ce reproduc pictura Părintelui Arsenie Boca și revista „Familia Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente