Slujire arhierească în Biserica parohiei Colibași

Biserica Ortodoxă s-a aflat la 27 aprilie 2014, în Duminica a II-a după Paști (a Sfântului Apostol Toma), prilej cu care credincioșii bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din localitatea Colibași, Protopopiatul Herăști, au luat parte în număr mare la Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De la Catedrala Episcopală din Giurgiu au fost aduse spre închinare fragmente din moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, ale Sfântului Apostol Andrei și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Chiriarhul a tâlcuit pericopa evanghelică care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii, evidențiind necesitatea credinței în Dumnezeu. Credința, a arătat Preasfinția Sa, este condiția esențială prin care primim harul divin, care ni se oferă prin Hristos pentru a conlucra cu el. Credința este însăși un dar al lui Dumnezeu, o virtute, atunci când este susținută cu efort și voință de desăvârșire, de trăire în Hristos și cu Hristos. Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să țină ușile inimilor lor închise, asemenea ucenicilor din Evanghelie, în fața duhului acestei lumi, să stăruie în rugăciune și în fapte bune, pentru că numai așa vor simți bucuria întâlnirii cu Hristos Cel înviat.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru fiul părintelui paroh Mihalache Sorin. Cu acest prilej, ierarhul a rostit și un cuvânt în care a explicat celor prezenți frumusețea duhovnicească a acestei mari taine a Bisericii. De asemenea, Chiriarhul a adresat felicitări părinților pruncului, Părintelui Sorin Mihalache și doamnei preotese Ionela Valentina, cu prilejul încreștinării fiului lor, care a primit numele Ioan Casian Paul. Preasfinția Sa a dăruit familiei părintelui Sorin Mihalache o Sfântă Scriptură, o icoană cu chipul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, o icoană cu chipul Sfântului Ioan Casian și Albumul „Mănăstirea Comana – istorie, legendă și spiritualitate”. Totodată, Preasfinția Sa i-a felicitat și pe nașii noului botezat, pe domnul Ionuț Petronel Ion și pe doamna Mirela Iuliana, cărora le-a oferit o icoana cu Maica Domnului cu Pruncul.

La final, a fost organizată colecta pentru ajutorarea creștinilor din Siria, această strângere de fonduri se desfășoară în întreaga Patriarhie Română, în primele trei duminici după Sfintele Paști.

Credincioșii prezenți la acest eveniment însemnat din viața parohiei, au primit din partea ierarhului lor icoane cu scena Învierii Domnului, care reproduc pictura Părintelui Arsenie Boca și pastorala prilejuită de Praznicul Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente