Slujire arhierească în Biserica Parohiei Bolintin Vale I, Protopopiatul Bolintin

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 21 decembrie, în Duminica dinaintea Nașterii Domnului. În biserica Parohiei Bolintin Vale I, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, a fost adusă spre închinare icoana Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu în care sunt încadrate părticele din moaştele domnitorului, informează episcopiagiurgiului.ro

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Chiriarhul a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii. Evanghelistul Matei, a arătat Preasfinția Sa, prin prezentarea genealogiei Mântuitorului a dorit să aducă o mărturie asupra istoricității Domnului nostru Iisus Hristos și să accentueze realitatea Întrupării Cuvântului, ca să înțelegem că Iisus Hristos este Dumnezeu adevărat și om adevărat. Iar noi, auzind în această duminică pomenite numele drepților și proorocilor din Vechiul Testament, ne ducem cu gândul la acei bărbați sfinți, inspirați de Duhul Sfânt, care au proorocit locul, timpul și împrejurările în care avea să se nască Mesia. Înțelegem astfel că întreg Vechiul Testament a fost o pregătire pentru venirea în lume a Fiului lui Dumnezeu „la plinirea vremii”, ca să aducă o învățătură nouă și să ridice păcatele noastre prin jertfa Sa cea mântuitoare, a încheiat Preasfinția Sa.

La propunerea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Ordinul ,,Sfinții Martiri Brâncoveni” pentru clerici Părintelui Șerban Ion, parohul bisericii. Totodată, Preasfinția Sa le-a dăruit preoților slujitori Almanahul bisericesc pe anul 2014 editat de Episcopia Giurgiului și Pastorala la Nașterea Domnului. De asemenea, credincioşii au primit pastorala ierarhului prilejuită de sărbătoarea Naşterii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente