Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989, la Vâlcea

Duminică, 22 decembrie 2013, în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române, după Sfânta Liturghie, va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român în decembrie 1989.

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată după Sfânta Liturghie, potrivit arhiram.ro. De asemenea, în zilele de 21, 22 și 23 decembrie 2013, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 24 de ani.

În Râmnicu Vâlcea, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate, sâmbătă – 21 decembrie, la Biserica „Înălțarea Domnului” a Parohiei Troianu din Râmnicu Vâlcea, biserică ridicată în cinstea eroilor martiri râmniceni ai Revoluției din Decembrie 1989, iar duminică – 22 decembrie, la orele 11.00, la Monumentul ridicat în centrul municipiului în cinstea Eroilor Revoluției căzuți în decembrie 1989 la Timișoara, București, Constanța și Sibiu.

Reamintim că potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile și mănăstirile din țară și din străinătate sunt pomeniți eroii ostași și luptători români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente