Slujbe arhierești la Catedrala arhiepiscopală din Roman

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat duminică, 3 august 2014, Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Roman, informează „Ziarul Lumina”.

După ce a împărtășit credincioșii cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația Evangheliei din Duminica a 8-a după Rusalii. „Mesajul lui Hristos ce reiese din acest episod biblic al înmulțirii pâinilor este imaginea liturghiei primare din lume. Credincioșii care vor gusta din această hrană „se satură” din prezența lui Dumnezeu și se adapă din apa vie care-i ajută să nu mai înseteze niciodată. Să ne străduim să vedem lucrurile în profunzimea lor!”, a menționat PS Ioachim Băcăuanul.

În cea de-a doua zi a lunii august, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului l-a hirotonit preot pe diaconul Cristian Melinte. Hirotonia tânărului diacon pe seama Parohiei Orbic, Prototopiatul Buhuși, județul Bacău, a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de Preasfinția Sa la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…