Slujba Vecerniei în prezența Patriarhului Ecumenic, la Biserica Sfânta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul

În data de 3 aprilie 2011, începând cu orele 17:00, la biserica Sfânta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul, biserica Comunității Ortodoxe Române din Turcia, s-a oficiat slujba Vecerniei de către un sobor de preoți ai Patriarhiei Ecumenice, după cum ne-a mărturisit părintele drd. Vlad Sergiu-Marcel, paroh al Comunității Ortodoxe Române din Turcia.

La acest eveniment a fost prezent și Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care în perioada Postului Paștelui vizitează bisericile din Constantinopol, asistând la slujbele ținute în aceste biserici.

De asemenea, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic a fost a fost însoțit de Înaltpreasfințitul Mitropolit Gennadios de Sasima.

La acest eveniment au fost prezenți peste o sută de credincioși, membri ai Comunității Ortodoxe Grecești și ai Comunității Ortodoxe Române din Istanbul.

La sfârșitul slujbei Vecerniei a fost organizată, în trapeza bisericii „Sfânta Mc. Paraskevi”, o expoziție de artă tradițională românească care a avut ca obiectiv promovarea valorilor tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente