Slujba unui vindecător de cancer mai puțin cunoscut: Sf. Zenovie, martir în Cilicia alături de sora sa, Zenovia

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Viața, Slujba, Acatistul și Paraclisul Sfinților Mucenici Zenovie Episcopul și sora sa, Zenovia. Sfântul Zenovie, Episcopul Ciliciei, este un vindecător de cancer mai puțin cunoscut, așa cum reiese din povestea vieții sale.

Sfântul episcop a vindecat o femeie care avea cancer la piept. El și sora sa și-au împărțit averea săracilor și s-au mutat la ceruri mărturisindu-și credința în Hristos în fața prigonitorilor.

Fragmente din moaștele celor doi frați, martirizați în timpul domniei Împăratului Dioclețian (284 – 305), se găsesc la Mănăstirea Nechit din județul Neamț.

Cartea poate fi achiziționată online din Librăria Cărților Bisericești. Pentru rugăciune particulară, Editurile Patriarhiei oferă și un format mai mic al vieții, acatistului și paraclisului sfinților.

Foto credit: Editurile Patriarhiei

Comentarii Facebook


Știri recente

FOTO | Toamna în București – 2021

Vă prezentăm o serie de fotografii care să vă încurajeze să vizitați și să vă bucurați de locuri frumoase din București: Mănăstirea Stravropoleos, Grădina Cișmigiu, Parcul Izvor – Paraclisul CMN – Catedrala Națională. Foto credit:…