Slujba Sfintei Învieri la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

În noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului Iisus Hristos,la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, cu un ceas înainte de miezul nopții, a oferit protoiereilor și preoților eparhiei, Lumina Sfântă adusă în seara aceleiași zile de o delegație a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului” din Ierusalim, informează edj.ro

Sfânta Lumină a fost dusă cu evlavie de preoți în toate locașurile de cult ale Eparhiei și a fost oferită credincioșilor.

La chemarea Chiriarhului Dunării de Jos „Veniți de luați lumină!” au răspuns cu emoție și lacrimi de bucurie în ochi cei peste 10.000 de creștini, care au umplut atât esplanada Catedralei Arhiepiscopale de la Dunărea de Jos, cât și întreaga Stradă Domnească.

După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala Arhiepiscopală a fost săvârșită Sfânta Liturghie Pascală, la care a luat parte un număr impresionant de credincioși gălățeni, printre care și reprezentanți ai autorităților locale.

Credincioșii rămași până la final au ciocnit cu Înaltpreasfinția Sa, tradiționalele ouă înroșite.

Comentarii Facebook


Știri recente