Slujbă religioasă închinată Sfântului Ștefan cel Mare, la Buhuși

Miercuri, 2 iulie 2014, începând cu ora 11:00, la monumentul Dreptcredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, situat în fața Sălii Sporturilor din Buhuși, s-a oficiat o slujbă religioasă închinată Sf. Voievod Ștefan cel Mare, potrivit epr.ro. Preoții prezenți la eveniment au săvârșit slujba Acatistului Sf. Ștefan cel Mare și parastasul pentru cei adormiți întru Domnul, eroi ai neamului.

Slujba a fost oficiată de către părintele Vasile Cozma, protopop al Protopopiatului Buhuși, de părintele Gheorghe Bârjovanu, paroh al parohiei „Sf. Gheorghe” – Orbic din Buhuși și de părintele Ștefan Moldovan de la Parohia „Sf. Înviere”- Buhuși.

La eveniment au fost prezente autoritățile locale și numeroși credincioși ce au dorit, prin aceasta, să-și arate „recunoștința față de cel care a rămas în conștiința românilor ca mare ctitor de lăcașuri sfinte și vrednic apărător al neamului și credinței strămoșești într-un timp destul de greu încercat. În fiecare an venim aici pentru a comemora personalitatea marelui Voievod. Anul acesta este unul special pentru Ortodoxia românească deoarece s-au împlinit 510 ani de la nașterea în ceruri a voievodului, iar pentru noi, creștinii din Buhuși, unul deosebit pentru că serbăm un deceniu de la ridicarea acestui monument „, a declarat părintele Vasile Cozma, protopop al protopopiatului Buhuși.

Monumentul Sf. Voievod Ștefan cel Mare din Buhuși a fost construit la inițiativa Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și cu sprijinul Primăriei Buhuși, cu prilejul Anului omagial Ștefan cel Mare, în 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente