Slujbă misionară în Parohia buzoiană Gherăseni

Credincioșii Parohiei buzoiene Gherăseni l-au avut în mijlocul lor, duminică, 19 ianuarie 2014, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului”, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

„Am săvârșit slujba Sfintei Liturghii într-o parohie care are nevoie de susținere, atât din partea arhiereului, cât și a preoților, întrucât biserica se află în perioada de finalizare a lucrărilor de înfrumusețare, în vederea aplicării picturii. Am tâlcuit Evanghelia de astăzi, împreună cu părinții conslujitori, ca pe un semn de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru jertfa înaintașilor, pe care noi, cei prezenți, avem datoria să o înfrumusețăm și să o desăvârșim – și anume Sfânta Biserică. Credincioșii au venit în număr mare la slujba arhierească din această parohie și m-am bucurat că sunt atașați de biserică, arătându-și, după putere, mulțumirea și recunoștința față de Bunul Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă asupra lor”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr însemnat de credincioși din parohie și din localitățile învecinate.

Lăcașul de cult a fost ridicat în anul 1868 de boierul grec Nicolae Gerassy și de-a lungul timpului a fost refăcut în repetate rânduri. În anul 2008, s-au construit o cancelarie parohială și o clopotniță.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…