Slujbă misionară în Parohia buzoiană Cochirleanca I

În Duminica a V-a din Postul Mare – a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca -, pe data de 6 aprilie 2014, credincioșii Parohiei buzoiene Cochirleanca I au participat în număr mare la slujba de la biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoți și diaconi, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

Cu acest prilej, ierarhul a ținut și un cuvânt de învățătură: „Îndreptarea unui om păcătos este posibilă. El trebuie să-și dea seama că este bolnav din punct de vedere sufletesc și apoi să se ridice. Dacă are acest curaj, această inițiativă, Dumnezeu îl trage la Sine, pentru că mai mare bucurie se face în ceruri pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru 99 de oameni ce se consideră drepți și care, chipurile, nu ar avea nevoie de pocăință. Vă îndemn să nu uitați să puneți la inimă mesajul Mântuitorului Hristos din această duminică, în ceea ce privește slujirea. Dacă vrei să fii mare înaintea lui Dumnezeu, trebuie să fii slujitorul tuturor. În al doilea rând, să luați aminte la exemplul de pocăință al Sfintei Maria Egipteanca, cea care ne dă și nouă curaj să parcurgem drumul vieții până la întâlnirea cu Hristos-Domnul”.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, mulți credincioși și copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Lăcașul de cult a fost ridicat în perioada 1925-1932. La data de 20 mai 2004, biserica a fost resfințită, ca urmare a finalizării lucrărilor de restaurare a picturii.

Comentarii Facebook


Știri recente