Slujba Învierii oficiată pentru prima oară de un ierarh la Mănăstirea Comana

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oficiat Slujba Învierii Domnului şi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Comana. Este prima oară în istoria aşezământului monahal când un ierarh slujeşte în noaptea de Paşti în cadrul aşezământului monahal ctitorit de boierul Radu Şerban.

La miezul nopții, sute de credincioși au venit în locul special amenajat din fața bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din curtea mănăstirii, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Slujbele au fost oficiate de Episcopul Giurgiului în aer liber.

Pentru credincioşii prezenţi au fost aşezate spre închinare fragmente din moaştele Sfintei Ecaterina (din patrimoniul mănăstirii) şi din ale Sfintei Matrona de la Moscova (sărbătorită în data de 2 mai).

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a transmis credincioșilor „să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paști cu pace și alese bucurii, potrivit datinii străbune” şi le-a oferit, în semn de prețuire, icoane cu scena Învierii Domnului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști.

Foto credit: Episcopia Giurgiului

Comentarii Facebook


Știri recente