Slujbă în limba română la Kiev

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de viață ai Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului, delegația Patriarhiei Române, prezentă în capitala Ucrainei, a participat astăzi la Sfânta Liturghie.

Având în vedere că pe stilul calendaristic iulian, urmat în Biserica Ortodoxă din Ucraina, în data de 21 noiembrie se prăznuiește sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, iar în Biserica Română Intrarea Maicii Domnului în Biserică, sărbătorirea de la Kiev a fost cu atât mai deosebită. Delegația română, formată din Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepscop Casian al Dunării de Jos și părintele diacon Eugeniu Rogoti de la Sectorul relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române, a participat, împreună cu Preafericitul Părinte Mitropolit Vladimir al Kievului, la slujba din biserica nou construită a „Schimbării la Față a Mântuitorului”, din capitala Ucrainei.

Sfânta Liturghie s-a desfășurat în limbile română, ucraineană și slavonă, Întâistătătorul Bisericii din Ucraina subliniindu-se la predică importanța conslujirii frățești între ierarhii și clericii Bisericilor Ortodoxe Surori. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a transmis Preafericitului Vladimir urări de sănătate și ajutor de la Dumnezeu din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, asigurându-l de respectul și dragoste de care se bucură în România.

La slujbă au participat, de asemenea, Preasfințitul Meletie al Hotinului, vicarul eparhiei de Cernăuți, din Ucraina, și Preasfințitul Alexandru de Pereiaslav-Hmelnițkii, vicarul Mitropolitului Kievului și președinte al Sectoruuli de relații externe al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, după cum ne informează părintele diacon Eugeniu Rogoti de la Sectorul relații bisericești și interreligioase al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente