Slujba Deniei Imnului Acatist la Catedrala din Slobozia

Vineri, 4 aprilie 2014, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit slujba Deniei Imnului Acatist al Bunei Vestiri, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

La sfârșitul slujbei, potrivit sf-esc.ro, a ținut cuvânt de învățătură despre Denia cu Imnul Acatist ce s-a săvârșit, despre ajutorul pe care Sfânta Născătoare de Dumnezeu ni-l dăruiește în împlinirea călătoriei Sfântului și Marelui Post și a binecuvântat credincioșii prezenți.

Alături de profunzimea și frumusețea specifică a rugăciunii în sine, Imnul Acatist are și o istorie miraculoasă. Cântarea Acatistului este corelată, potrivit sinaxarelor, cu eliberarea Constantinopolului de avari și perși, în 7 august 626, din timpul împăratului Heraclie. Pe când acesta se afla într-o expediție în Orient, departe de Constantinopol, barbarii au pornit atacul asupra capitalei. Deși situația părea a fi fără scăpare, Patriarhul Serghie, luminat de Duhul Sfânt, a organizat o serie de procesiuni pe zidurile cetății cu relicvele Sfintei Cruci, cu icoana ‘nefăcută de mână’ a lui Hristos și cu veșmântul Maicii Domnului. De asemenea, a încurajat tot poporul în luptă și a îndemnat clerul să intensifice rugăciunile de implorare către Născătoarea de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente