Slujbă de Te Deum la inaugurarea Cetăţii Severinului

Cu prilejul deschiderii Cetăţii Severinului, sâmbătă, 26 septembrie 2015, începând cu ora 11:00 va avea loc un ceremonial religios, după cum informează site-ul oficial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Astfel, un sobor de preoţi, delegaţi ai Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi o slujbă de Te Deum, iar corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei va interpreta câteva piese corale.

***

Cetatea-fortăreață a fost ridicată pe malul Dunării, la 500 de metri de castrul roman și podul roman construit de Apollodor din Damasc. Gloria sa a durat din secolul al XIII-lea până în anul 1524, când a fost distrusă de otomani. În diploma cavalerilor ioaniți este menţionată drept Castrul Zewrini.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…