Slujbă de Te Deum de Ziua Pompierilor la Râmnicu Vâlcea

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a Pompierilor, astăzi, 13 septembrie 2013, începând cu orele 11:00, la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Râmnicu Vâlcea, s-au aniversat 165 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turcești venite să înăbușe Revoluția de la 1848.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, manifestările dedicate acestui moment aniversar au debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, urmate de un Te Deum și o rugăciune de pomenire a eroilor pompieri căzuți la datorie, săvârșite de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Pr. Octavian Țăpârlan, Inspector Patrimoniu, delegat din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

După ceremonialul religios și depunerea coroanelor de flori la statuia Generalului Gheorghe Magheru din incinta ISU Râmnicu Vâlcea, au fost decorați și premiați ofițerii și subofițerii care s-au remarcat în misiunile de luptă împotriva focului. Au mai primit diplome de excelență, pentru o bună conlucrare și cooperare cu instituția pompierilor, reprezentanții autorităților de stat, locale și centrale, precum și reprezentanți ai altor instituții vâlcene.

Săptămâna trecută, la mormântul eroului cpt. (p.m.) Dumitru Croitoru din satul Fișcălia – comuna Ionești, a fost oficiată o slujbă de pomenire a pompierilor căzuți la datorie și s-au depus coroane și jerbe de flori.

Pe timpul Revoluției Române din decembrie 1989, Căpitanul postmortem Dumitru Croitoru, angajat al Grupului de Pompieri Sibiu, a căzut la datorie acționând cu dârzenie și curaj pentru îndeplinirea misiunilor specifice. De atunci, în fiecare an, cu ocazia Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România – pompierii vâlceni și sibieni deopotrivă, se alătură familiei îndurerate pentru comemorarea celui ce a fost și va rămâne în amintirea pompierilor „Eroul Pompier Căpitanul (p.m.) Dumitru Croitoru”, un simbol al dăruinței și sacrificiului pompierilor pe altarul libertății.

Comentarii Facebook


Știri recente