Slujbă de sfințire a picturii bisericii parohiei Prundu Metabet din Piteşti

Credincioșii piteșteni din cartierul Prundu, zona Metabet, au sărbătorit în data de 26 noiembrie 2015 cel de-al doilea hram al bisericii închinat Sfântului Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului şi Muscelului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat slujba de sfințire a picturii interioare realizată în cursul acestui an și a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a adus mulțumiri celor care au contribuit la terminarea lucrărilor la acest nou Sfânt Altar care are ocrotitor și pe Sfântul Stelian Paflagonul, rugătorul fierbinte către Dumnezeu pentru familiile cu prunci.

Această parohie a fost înfiinţată în data de 1 august 2009, noua biserică fiind ridicată prin bunăvoinţa domnilor Pănescu Constantin şi Paul Zamfir care au donat terenul şi au contribuit în proporţie de 80% la ridicarea ei.

După obţinerea autorizaţiei de construcţie de către părintele paroh Buruleanu George, piatra de temelie la noua biserică a fost aşezată în anul 2010 și a fost sfințită în data de 10 iunie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente