Slujba de sfințire a noului sediu al Consulatului general român din Istanbul

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârșit astăzi, 2 iunie, slujba de sfințire a noului sediu al Consulatului general român din Istanbul.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preafericirea Sa a arătat legăturile Sfântului Vasile cel Mare cu țările române (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 1). La final, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a dăruit ca semn de prețuire și binecuvântare o icoană a Maicii Domnului și o distincție cu chipul Sfântul Vasile cel Mare (Cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel – fragment, 2).

Doamna Ștefana Greavu, consul general al României la Istanbul, i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această vizită și pentru slujba de sfințire. Fosta locație a Consulatului general român devine sediu al Institutului cultural român din Istanbul.

Sfințirea consulatului a încheiat vizita pe care a efectuat-o Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în patria Părinților Capadocieni, în perioada 27 mai-2iunie 2009.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente