Slujbă de resfințire a Bisericii Sfânta Treime din Târgu Jiu. Serviciul religios a fost oficiat de IPS Irineu

Sute de credincioși au participat duminică, 24 septembrie 2017, la slujba de resfinţire a Bisericii Sfânta Treime din Târgu Jiu. Serviciul religios a fost săvârșit de Mitropolitul Olteniei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic Sfântul Mare Mucenic Dimitrie al Catedralei Mitropolitane din Craiova.

Lăcașul a fost construit între anii 1834 şi 1838 pe locul unei vechi biserici de lemn. Datorită faptului că devenise neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi, biserica a intrat într-un amplu proces de renovare, informează Pr. Gheorghe Cioiu, Biroul de Presă al Mitropoliei Olteniei.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a evidențiat faptul că este necesar ca cel care participă la o slujbă de resfinţire să se gândească şi să se roage nu numai pentru sufletul său şi a celor apropiaţi lui, ci şi pentru înaintaşii săi.

La final, mai multe persoane, printre care şi doi dintre preoţi slujitori, au primit Gramate chiriarhale de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei. De asemenea, părintele Ion Bornescu a primit rangul bisericesc de iconom.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente