Slujbă de priveghere în ajunul hramului Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din Ploiești

Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului a început la biserica din Ploiești așezată sub ocrotirea Născătoarei de Dumnezeu încă din ajunul sărbătorii, sâmbătă, 30 septembrie 2017, când a fost oficiată slujba de priveghere.

Slujba Vecerniei și cea a Litiei au fost oficiate de soborul protoiereilor din județul Prahova: Pr. Adrian Matei, protoiereul Protopopiatului Ploiești Nord, Pr. Mihăiță Stroe, protoiereul Protopopiatului Ploiești Sud, Pr. Mihail Peneș, protoiereul Protopopiatului Vălenii de Munte și Pr. Grigorie Melnic, protoiereul Protopopiatului Câmpina, informează Pr. Marius Adrian Gheorghe, reporter Trinitas TV.

În cuvântul rostit la finalul slujbei, Pr. Protopop Adrian Matei a mulțumit Bunului Dumnezeu și Preacuratei Sale Maici pentru toate binefacerile revărsate asupra Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la împlinirea a zece ani de patriarhat și asupra binecredincioșilor creștini de pretutindeni.


Parohia Adormirea Maicii Domnului din Ploieşti a fost înfiinţată în noiembrie 1990. În data de 6 martie 1994 a fost pusă piatra de temelie a actualei biserici, după mai multe probleme cu aflarea unui teren potrivit, actualul teren fiind a treia locație din cele propuse.

Locașul de cult a fost sfințit în 30 aprilie 2017, de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În prezent, la biserica Acoperământul Maicii Domnului din Ploiești se fac pregătiri pentru începerea lucrărilor de pictură.

Foto credit: Pr. Marius Adrian Gheorghe / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente