Slujba de Priveghere și Prohodul Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Timişoarra

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a luat parte la Slujba de Priveghere și a Prohodului Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, eveniment duhovnicesc la care au participat un număr mare de timișoreni.

În cadrul slujbei Privegherii, după Doxologie a avut loc procesiunea cu Sfântul Epitaf, în jurul catedralei mitropolitane, când s-a rostit și o ectenie pentru vrednicii de pomenire mitropoliți Vasile și Nicolae. După procesiune toți credincioșii au trecut pe sub Sfântul Epitaf, așezat la intrarea în catedrala mitropolitană.

La final Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța Maicii Domnului în iconomia mântuirii, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, din care S-a născut Mielul lui Dumnezeu Care ridică păcatul lumii, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Prohodul Maicii Domnului este o rugăciune plină de evlavie din cultul Bisericii, ce vorbește despre ridicarea la ceruri a Maicii Vieții, care nu putea să cunoască stricăciunea morții. Din rugăciunile Prohodului aflăm că sufletul Născătoarei de Dumnezeu a fost primit după moarte în slava lui Dumnezeu, de unde continuă să mijlocească pentru cei credincioși Fiului ei, Domnul nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente