Slujbă de Priveghere pentru Duminica a 23-a după Rusalii, la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se va afla mâine, 23 octombrie 2016, în Duminica a 23-a după Rusalii. La Catedrala Patriarhală din Bucureşti Slujba Privegherii pentru această duminică a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepicopiei Bucureştilor.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că este o mare binecuvântare pentru cetatea Bucureştilor şi pentru ţara noastră ca moaştele Sf. Ştefan să poposească pentru câteva zile spre a aduce binecuvântare şi întărire celor care Îl iubesc pe Mântuitorul Iisus Hristos.

Ceea ce a făcut Sfântul Ştefan, mărturisind iubirea lui nu prin cuvinte măiestrit alese, ci printr-o asemenea faptă, este cea mai înaltă dovadă pe care un creştin adevărat şi un următor al Mântuitorului Hristos o arată faţă de El. În lumea în care trăim, adeseori confruntată cu uitarea, indiferenţa, rătăciri şi multe idei care nu au nicio legătură cu Domnul slavei, modelul oferit de Sfântul Arhidiacon Ştefan este mai mult decât necesar, actual şi cu adevărat bine venit, a mai precizat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioși, dar și pelerini care au venit la Patriarhie pentru a aduce cinstire sfintelor moaște așezate spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente