Slujbă de Priveghere la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol

Biserica Ortodoxă cinstește la 15 august Adormirea Maicii Domnului. Printre numeroasele lăcașuri de cult care își sărbătoresc hramul în această zi se numără și Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol – stavropighie patriarhală. Sărbătoarea hramului a debutat încă de miercuri, 14 august, prin Slujba Privegherii și Prohodul Adormirii Maicii Domnului.

Sfintele slujbe au fost oficiate de către părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului împreună cu un sobor de preoți și diaconi din cadrul Administrației Patriarhale, slujitori ai mănăstirii, dar și preoți din împrejurimi.

Bucuria credincioșilor prezenți la mănăstirea constănțeană a fost sporită de prezența Icoanei Maicii Domnului Prodoromița de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, din București. Icoana, copie fidelă după pictura și ferecătura din argint aurit a icoanei originale Prodromița, făcătoare de minuni, de la Sfântul Munte Athos, a fost adusă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu după amiaza zilei de 13 august, spre închinare, la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol – stavropighie patriarhală, cu prilejul hramului principal al acestei mănăstiri, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, 15 august.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente