Slujbă de pomenire pentru soldații români în Austria

Joi, 20 octombrie a avut loc slujba de pomenire a soldaților români jertfiți în primul și al doilea război mondial, iar aceasta s-a desfășurat la monumentele ridicate în cinstea lor în cimitirele din localitățile Bruckneudorf și Sommerein, care se găsesc în apropierea Vienei, după cum a precizat părintele Emanuel Nuțu.

Evenimentul a fost organizat de către Ambasada României din Viena, prin biroul atașatului militar, cu ocazia sărbătoririi apropiatei Zile a Armatei României, din 25 octombrie. La eveniment au participat Excelența Sa, doamna ambasador Silvia Davidoiu, domnul colonel Cătălin Tudor (atașatul militar), reprezentanți ai armatei austriece, reprezentanți ai Organizației Crucea Neagră din Austria, reprezentanți ai autorităților locale austriece, personal din cadrul Ambasadei României și misiunii permanente a României la OSCE.

După intonarea imnelor naționale ale celor două state: România și Austria, au fost depuse coroane de flori, apoi a avut loc ceremonia religioasă oficiată de Pr. Emanuel Nuțu de la Biserica ortodoxă română din Viena.

Acest eveniment este organizat anual de către Ambasada României și biroul atașatului militar din Viena pentru a aduce omagiul cuvenit ostașilor români jertfiți în aceste locuri în timpul primului și celui de-al doilea război mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente