Slujbă de pomenire pentru românii înmormântaţi în cimitirul Kilyos – Istanbul

Românii înmormântaţi în cimitirul din Kilyos – Istanbul, Turcia, au fost pomeniţi duminică, 06 martie 2016, după Sfânta Liturghie, în biserica Sfânta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul. Totodată, în aceeaşi zi, pr. Vlad Sergiu Marcel, preotul Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia, a oficiat Slujba Parastasului în cimitirul din Kilyos pentru românii adormiţi pe meleagurile turceşti, departe de familii şi de patria mama”.

De la părintele Sergiu Vlad aflăm că „atât la Sfânta Liturghie, cât şi la Slujba Parastasului a fost prezent şi Excelenţa Sa, domnul consul Anton Niculae, reprezentant al Consulatului General al României la Istanbul”, precum şi numeroşi credincioşi.

De asemenea, o slujbă de pomenire pentru cei trecuţi la Domnul a fost oficiată la biserica Sfânta Mc. Paraskevi – Pikridion şi în ziua pomenirii morţilor (Moşii de iarnă), sâmbătă, 05 martie 2016.

Cimitirul românesc de la Kilyos a fost concesionat Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia începând cu luna decembrie a anului 2002 de către primăria oraşului Istanbul. Cimitirul are o suprafaţă de 3000 mp. Cu sprijinul membrilor comunităţii au fost efectuate lucrări de amenajare a mormintelor românilor înmormântaţi în cimitir.

Comentarii Facebook


Știri recente