Slujbă de pomenire pentru părintele profesor Aurel Jivi. Serviciul religios a fost oficiat de IPS Mitropolit Laurențiu

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oficiat marți, 31 octombrie 2017, o slujbă de pomenire pentru părintele profesor Aurel Jivi. Serviciul religios a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu. În data de 1 noiembrie se împlinesc 15 ani de la trecerea părintelui la cele veșnice, site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

La slujbă au fost prezenți: soția părintelui, prof. Liliana Jivi, rudele, apropiații și cadrele didactice de la Facultatea de Teologie. La final, Mitropolitul Ardealului a evocat personalitatea părintelui profesor Aurel Jivi.

Părintele Aurel Jivi avea ceva special, avea mereu pe chipul său un zâmbet prin care transmitea ceva și mereu simțea când aveai nevoie de ajutorul lui. Se bucura deplin împreună cu tine, însă și când trăia un moment mai dificil, sau când avea o preocupare dificilă, era mereu în apărarea adevărului, a spus ierarhul.


Părintele Aurel Jivi s-a născut pe 2 august 1943 în Chișoda, județul Timiș. A studiat la Seminarul Teologic din Caransebeș (1957-1963), și la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1963-1967).

A urmat cursuri de doctorat la Institutul Teologic Universitar din București (1967-1970), cursuri de specializare la Facultatea de Teologie din Cambridge, Massachusetts (1970-1971) și apoi la Institutul Teologic McCormick din Chicago (1971-1973).

De la 1 octombrie 1973 a fost asistent la Institutul Teologic din Sibiu, secția istorică. A suplinit în perioada 1981-1983 catedra de Istorie Bisericească Universală. De la 1 octombrie 1983 a fost profesor titular la aceeași catedră.

Din 1991 a fost profesor și la Facultatea de Teologie din Oradea. A avut o activitate academică foarte bogată și a participat la numeroase întruniri teologice și ecumenice internaționale. A trecut la cele veșnice pe 1 noiembrie 2002.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…