Slujbă de pomenire pentru Mitropolitul Nicolae Corneanu, la Timişoara

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, astăzi, 27 septembrie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, şi Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar eparhial, au oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană Sfinţii Trei Ierarhi din Timişoara, după cum informează site-ul oficialal Eparhiei.

În cadrul slujbei, ierarhii au fost înconjuraţi de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, format din consilieri de la Centrul eparhial şi slujitori ai sfântului locaş. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei, condus de Pr. Dan Dragomir.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat Slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu, la împlinirea unui an de la trecerea sa la cele veşnice.

La slujbă au luat parte numeroşi credincioşi timişoreni, apropiaţi ai fostului mitropolit, oameni de cultură, academicieni, profesori, monahi şi monahii, călugări catolici franciscani de la Institutul Teologic din Veneţia, precum şi oficialităţi locale şi judeţene. Pe lângă Parastasul oficiat în Catedrală, un sobor de slujitori, condus de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a săvârşit o slujbă de pomenire la cripta ierarhilor de la subsolul sfântului locaş, locul de veşnică odihnă a primilor doi întâistătători ai Mitropoliei Banatului, vrednicii de pomenire mitropoliţi Nicolae Corneanu şi Vasile Lazărescu.

În continuare, au fost prezentate două volume închinate fostului arhipăstor bănăţean: In memoriam, Dr. Nicolae Corneanu Mitropolitul Banatului (1923-2014) şi Noaptea cu îngeri. Poeme-rugăciuni pentru Părintele Mitropolit Nicolae, apărute la Editura eparhială Învierea. Totodată, a fost prezentat şi un film documentar referitor la viaţa şi activitatea vrednicului ierarh, realizat de regizorul Victor Popa, cu sprijinul mai multor fii duhovniceşti ai Mitropolitului Nicolae.

În final, la ieşirea din catedrală, toţi credincioşii prezenţi la slujbă au primit pachete cu prinoase spre pomenirea iubitului lor părinte duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente