Slujbă de pomenire pentru Înaltpreasfințitul Epifanie la 40 de zile de la trecerea la Domnul

Parastasul la 40 de zile de la trecerea la Domnul a Arhiepiscopului Epifanie al Buzăului și Vrancei va fi oficiat sâmbătă, 16 februarie 2013, în Catedrala „Înălțarea Domnului” din Buzău, începând cu ora 12:00. Slujba va fi săvârșită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Din soborul slujitor vor mai face parte ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

„Preafericirea Sa va fi înconjurat de membrii Sinodului Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei, dar și de alți ierarhi din cadrul Sfântului Sinod, care au dorit sa fie prezenți la acest moment comemorativ. De asemenea, la această pomenire de 40 de zile vor fi în comuniunea rugăciunii părinții consilieri de la Centrul Eparhial, protoiereii din județele Buzău si Vrancea și slujitori ai Sfintelor Altare, preoți si diaconi. Nu în ultimul rând, sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților locale, dar și binecredincioși creștini din municipiul Buzău care, prin rugăciunile lor, vor aduce un omagiu celui care ne-a fost arhipăstor vreme de trei decenii” a spus pr. Adrian Ionescu, Consilier în cadrul Sectorului mass-media al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Până la alegerea unui nou titular al tronului arhiepiscopal al Buzăului și Vrancei, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, menține locotenența, în calitate de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei. Regulile după care se exercită locotenența în cazul vacantării unui scaun eparhial sunt stabilite prin Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române la Secțiunea a III-a, Articolul 134, alineatele 1, 2, 3 și 4.

Comentarii Facebook


Știri recente